De LEGO Group en Asmodee richten nieuwe studio op: Dotted Games

29-08-2024

Eerder dit jaar kondigden we al de samenwerking aan tussen Asmodee en De LEGO Group om samen LEGO®-bordspellen te ontwikkelen voor alle soorten spelers. Onlangs werd bekendgemaakt dat hiervoor een gloednieuwe studio is opgericht: Dotted Games. Het team van Dotted Games, gevestigd in Denemarken, brengt tientallen jaren aan ervaring in de bordspellenindustrie met zich mee, met een indrukwekkende verzameling prijzen.

Lego Dotted Games

 “Door de uitgebreide expertise van Asmodee op het gebied van bordspellen te combineren met de grenzeloze mogelijkheden van het LEGO-systeem, openen we de deur naar eindeloze innovatiemogelijkheden in speelervaringen”, vertelt Jaume Fabregat, Board Games Lead bij LEGO Publishing. “Hiermee wordt de basis gelegd voor toekomstige samenwerkingen die de LEGO-bouwervaring binnen de tabletop-wereld opnieuw zal definiëren en die fans unieke en onderscheidende speelervaringen zullen bieden”. 

Monkey Palace 

Het eerste spel dat voortvloeit uit de samenwerking heet Monkey Palace en is een goed voorbeeld hoe de integratie van LEGO-stenen in bordspellen een opmerkelijke speelwaarde kan bieden. Het is een licht strategisch spel met een jungle-thema, ontworpen voor twee tot vier spelers, met zowel samenwerkings- als competitie-elementen. Monkey Palace zal wereldwijd verkrijgbaar zijn na de wereldwijde première op Spiel Essen, die start op 3 oktober 2024.

Brick Like This!

Daarnaast is ook de eerste LEGO-partygame van Dotted Games in de maak: Brick Like This! Dit is een familie partygame waarbij teamwork, communicatie en bouwen met LEGO-stenen centraal staan. Het spel is geschikt voor 2-8 spelers vanaf 7 jaar, met eenvoudige regels zodat iedereen mee kan doen.