Het Spellenspektakel breidt dit jaar uit met CardCon

26-09-2024

Het Spellenspektakel, de grootste spellenbeurs van Nederland die in het weekend van 9 en 10 november in Jaarbeurs Utrecht wordt gehouden, is hét evenement voor bord- en kaartspelliefhebbers van alle leeftijden. Vorig jaar kwamen ruim 24.000 bezoekers naar Utrecht. Naast de nieuwste bord- en kaartspellen, de grote klassiekers, interessante demonstraties, verschillende toernooien en het Nederlands Speelgoed Festival, wordt dit jaar CardCon geïntroduceerd. Tijdens CardCon worden verschillende officiële Trading Card Game toernooien gespeeld.

Spellenspektakel 2024

Eerste editie CardCon 

De grootste vernieuwing dit jaar is CardCon. Na het succes van de Trading Card Game (TCG) toernooien tijdens vorige edities, wordt er met CardCon een volgende stap gezet in deze competitieve toernooien. Onder de paraplu van CardCon worden officiële Trading Card Game toernooien georganiseerd, waaronder Magic: The Gathering, het Japanse One Piece en natuurlijk Pokémon. Maar CardCon heeft meer te bieden, zodat de TCG-liefhebber op alle wenken wordt bediend. Er zijn onder andere demo’s, shops, artists en ruil-area’s. 

Speelgoed Festival 

Het Speelgoed Festival keert ook terug, waar gezinnen het nieuwste, allerleukste speelgoed van bekende speelgoeduitgevers kunnen uitproberen. Tevens worden alle winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2024 gepresenteerd. De Verkiezing Speelgoed van het Jaar is het keurmerk voor goed en veilig speelgoed en bestaat dit jaar 50 jaar. 

Ontwerp het Kinderboekenspel 

Vorig jaar vond tijdens het Speelgoed Festival de halve finale plaats van ‘Ontwerp het Kinderboekenspel’, een samenwerking van de Kinderboekenweek en de Verkiezing Speelgoed van het Jaar, waarbij kinderen hun eigen spelontwerp van een favoriet kinderboek bedachten en als prototype ontwikkelden. Het spel Gozert van Barbora en Noor van Basisschool KBS Onder de Bogen was in 2023 de grote winnaar, en is door Asmodee in productie genomen. Dit originele spel, gebaseerd op het kinderboek Gozert van Pieter Koolwijk, ligt dit najaar in de winkels en kan tijdens het Speelgoed Festival gespeeld worden. Ook dit jaar vindt de halve finale van de wedstrijd ‘Ontwerp het Kinderboekenspel’ plaats tijdens het Speelgoed Festival, waar alle kinderen tot en met groep 8 aan kunnen meedoen. 

Kijk voor meer informatie op www.spellenspektakel.nl. Via de NS Spoordeelwinkel zijn voordelig entreetickets in combinatie met een treinticket te koop.