Kinderboekenspel Gozert uitgereikt

03-10-2024

Op 2 oktober is Gozert, het allereerste kinderboekenspel tijdens de kickoff van de Kinderboekenweek door Barbora en Noor aan Pieter Koolwijk overhandigd. Hij is de auteur van het boek Gozert.

Barbora en Noor uit groep 7 van Basisschool KBS Onder de Bogen in Utrecht, wonnen vorig jaar de eerste editie van ‘Ontwerp het Kinderboekenspel’, georganiseerd door Verkiezing Speelgoed van het Jaar en de Kinderboekenweek (Stichting CPNB).

Het bordspel moest gebaseerd zijn op een favoriet kinderboek en dat was Gozert. Nadat het spelconcept was uitgedacht, ontwikkelden Barbora en Noor een speelbaar prototype, dat door een vakjury tijdens het Spellenspektakel werd beoordeeld. Het winnende kinderboekenspel is vervolgens door Asmodee ontwikkeld en daadwerkelijk in productie genomen. Het ligt vanaf vandaag in de winkels.

Ook dit jaar kan elk kind t/m groep 8 meedoen aan de wedstrijd Ontwerp het Kinderboekenspel. Lezen en spelen vormen immers de basis voor de ontwikkeling van ieder kind. Help mee dit onder de aandacht van elk kind te brengen.

Inschrijven kan t/m 27 oktober 2024 door hier te klikken.