Lando Norris rijdt op Silverstone in levensgrote LEGO® Technic™ McLaren P1™ supercar

26-09-2024

De LEGO Groep en McLaren Automotive hebben een levensgrote, rijdende LEGO® Technic™ versie van de iconische McLaren P1™ supercar gebouwd. De auto bevat maar liefst 342.817 LEGO Technic stenen en een elektrische motor. De elektrische motor bestaat uit LEGO Technic Function batterijen en een elektrische autobatterij, waardoor hij verder kan rijden dan de voorgaande LEGO modellen. De auto weegt ongeveer 1220 kg en bevat een aantal opmerkelijke technische hoogstandjes. Zo heeft de auto een volledig functionele besturing, waardoor het de eerste grote LEGO constructie ooit is die kan sturen en lastige bochten op het circuit kan nemen. 

Het resultaat is het werk van 23 specialisten op het gebied van ontwerp, engineering en bouw van de LEGO Groep en McLaren Automotive. Er kwamen maar liefst 8.344 uren aan ontwikkeling en bouw aan te pas en 393 verschillende soorten LEGO Technic stenen.   

De auto is in staat om een hele ronde over een circuit te rijden en dat bewees McLaren Formule 1-coureur Lando Norris door de unieke auto mee te nemen voor een rondje over het iconische circuit van Silverstone. Bekijk hier de video met Lando Norris.

De LEGO Technic McLaren P1™ set, op schaal 1:8, is verkrijgbaar op www.LEGO.com/McLaren en in de LEGO Stores voor € 449,99.